Ignorer la navigation

Gouvernement ouvert

Hvor åben er vores administration og regeringsførelse egentligt i Danmark? «Meget åben», tænker du sikkert. Men er den så det? Ved du for eksempel præcist, hvad din kommune har registreret om dig? Eller ved du, hvordan du får adgang til den information, de har? Kan du overhovedet få det? Og hvis du kan (eller ikke kan), kan du så bestemme, hvem der ellers kan? Danmark er med i en organisation internationale, Open Government Partnership, der arbejder pour, à du kan få svar på netop spørgsmål som disse. Derfor har Digitaliseringsstyrelsen lavet en handlingsplan fra 2012, som på 33 punkter skulle hjælpe Danmark med at blive et simple åbent samfund med en simple åben regering. Les hommes lykkes det så? Svaret er ikke enkelt.

Hommes først lige lidt om Open Government Partnership. Kort fortalt er Open Government Partnership er et internationalt initiativ, hvor en lang række lande, heriblandt Danmark, har forpligtet sig til at åbne op for regeringsførelsen ved at indføre større transparens, bekæmpe korruption og arbejde for bedre ansvarsplacering i administrationen. En handlingsplan fra 2012 skulle sikre dette. Og pour yderligere à sikre, à regeringen ikke løber om hjørner med befolkningen, skal denne handlingsplan evalueres uafhængigt. Den uafhængige évaluant ligger til grund pour la dette debatindlæg. Hvis du ikke har hørt om Open Government Partnership før, så er du ikke alene. De danske medier har fuldstændig overset dette projekt, selvom dets kerneværdier; "Åbenhed" og "transparens" i den grad klinger godt med de traditionelle journalistiske toner.

Men hvorfor overhovedet melde Danmark ind i et initiativ, som Open Government Partnership? Danmark figurerer i forvejen højt på international lister over åbenhed, og iboende i dansk mentalitet er, at vi er ret så åbne i forvaltningen. Netop derfor ville det internationalt være et underligt signal à sende, hvis vi ikke havde meldt os ind. Så det gjorde vi. Men da vi meldte os ind forpligtede vi os ikke nødvendigvis jusqu’à åbne pour prendre sa retraite. Reposez-vous dans la masse en se rendant en masse pour aller en masse initier l'initiatrice et lire le plan de gestion. Je me rends compte que le rapport est correct, que ce soit sous la protection 8 ou 33 punkter i handlingsplanen er klar prohibindelse til Open Government-projektet. Resten af ​​punkterne falder uden pour eller har kun marginal interdit. Men er det et problème?

Ja, det er et problem, da store dele af handlingsplanen bruges på elementer fra den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, hvor man forveksler eG government med åbenhed. Bevares; e-government kan da snildt være med til at skabe åbenhed. Men digitaliseringsstrategien er ikke en øvelse i at skabe åbenhed. Det er en øvelse i chez skabe en moderne og mindre omkostningstung administration ved chez digitalisere flere ydelser. I takt med denne digitalisering kunne man have brugt den danske handlingsplan til at sikre, at der blev skabt åbenhed og transparens samtidigt med indførelsen af ​​eG government. Dette er desværre en chance, man har forpasset i hvert fald i første niveau af digitaliseringen af ​​samfundet. Det er dermed også sagt, at det er en udfordring regeringen kunne tage op, når resten af ​​digitaliseringsstrategien skal implementeres. Et glimrende eksempel, hvor der ses elementer af det helt rigtige stof angående åbenhed and digitalt hold er i initiativet Offentlige Data I Spil. Det er dette initiativ, der har sikret os, at en lang række datasæt der før kostede mange penge, nu er gratis tilgængelig. Dette gælder fx geografiske grunddata og cvr-oplysninger. Prisen er nul kroner - både for borgere, virksomheder og myndigheder. Med andre ord; den viden regeringen før eksklusivt besad (men solgte) er nu lagt åbent til skue. Det kunne man ønske sig meget simple af. Der er mange gode tanker og projekter i handlingsplanen - der er er bare for mange elementer, der falder udenfor de intenter, der ligger i den åbne regeringsførelse.

Det er ærgerligt, for tanken bag Gouvernement ouvert slutter jo slet ikke ved la numérisation. Gestionnaire du gouvernement ouvert, à l’adresse Magten til folket - ægte demokrati, ville nogen sige. Haut de la page Handlingsplan sur la base d'un élément numérique, il est impossible de supprimer le contenu du disque dur; Je me suis servi de tout ce qui est en cours uafhængige rapport savnede. Og médette. Pour les gouvernements ouverts, les gouvernements, les gouvernements, les administrations, les administrations, les administrations centrales, les administrations centrales, les administrations publiques, les administrations publiques, les administrations publiques, les administrations publiques, les administrations publiques, les administrations publiques, les administrations publiques, les administrations publiques, les administrations publiques, les administrations publiques, les administrations publiques, les administrations publiques, leurs administrations Som det er nu, så er Gouvernement ouvert pour les numérisations et la numérisation - le traitement, la gestion des punitions et les conséquences du crime Men ingen andre ministerier arbejder konsekvent (gouvernement ouvert). En savoir plus, vil vi ikke rigtigt ont déjà revu le Danemark. En fait, nous avons la chance de retrouver mon lit. Og du vil ikke kunne à partir de là, depuis le début de la journée - commencez votre journée de travail maintenant et revenez-vous maintenant.

Liens utiles:

Den danske uafhængige évaluant pour 2012-planen:
http://www.opengovpartnership.org/country/denmark/progress-report/report

Plan de manutention dans 2012:
http://www.digst.dk/~/media/Files/Styring/Danmark_OGP-handlingsplan_2012…

Open Government Partnership:
http://www.opengovpartnership.org/

Open Government Partnership